Parterapi

LYT • BLIV HØRT • SKAB KONTAKT
=> løs det, der opleves uløseligt

Parterapi er et tilbud til jer, der ønsker at arbejde seriøst og målrettet med de daglige og mere fundamentale udfordringer i parforholdet - jer, der gennem en mere bevidst proces ønsker at udvikle en relation, der bygger på et mere realistisk billede af hinanden.

Der sættes fokus på:

  • kommunikation
  • kontakt, nærvær
  • tilknytning
  • jeres evne til at give og modtage.

Hensigten er, at I som par opnår et sjovere, dybere og mere inderligt forhold til hinanden.

Teoretisk bygger den parterapeutiske form på Imago, der som mål har at lytte, blive lyttet til og få skabt kontakt med hinanden ved hjælp af indføling, empati, forståelse og nysgerrighed.

Når jeg skal lytte, behøver jeg ikke gå i forsvar, men kan bare lytte til den andens version af verden.

Når vi er uenige, kan jeg vælge at kigge på mig selv og gøre mit til at rumme uenigheden, uden at tænke på, hvad jeg nu selv skal sige for at få mit eget igennem.

Når jeg viser forståelse og nysgerrighed over for min partner, bliver det lettere for min partner at gøre det samme over for mig.

Når jeg forstår, hvorfor der nogle gange opstår magtkampe i stedet for kærlighed og forståelse, bliver det lettere for mig at slippe magtkampene og når jeg får redskaber til at slippe dem, bliver det så meget dejligere at kunne få kærligheden til at gro og derigennem få det varme, kærlige parforhold, jeg drømmer om.

Uden lytning, forståelse og kontakt, ingen tryghed, og dermed vil kærligheden have svære vilkår. Derfor ligger fokus på denne del, så I, ved hjælp af de præsenterede redskaber, kan få et dybere og mere kærligt, mere trygt parforhold, hvor I bliver gode til at acceptere uenighed - uden at skulle lave om på hinanden.

Jeg kan udtrykke ønsker til min partner. Jeg kan udtrykke, hvad noget gør ved mig og hvorfor det rammer mig. Jeg kan håbe, jeg derigennem kan vække empati og forståelse hos min partner, så vedkommende ser mig, lytter efter det jeg forsøger at udtrykke og ønsker at gøre mig godt - og vi sammen kan finde gode løsninger på vores uenigheder.Mange hilsner

Anne-Clari Vetö
Psykoterapeut & parterapeut
Int. certificeret coach